اندیکاتور ایچیموکو

ایچیموکو چیست؟

اگر مدت زمانی در تحلیل بازارهای مالی فعالیت کرده باشید بعید است نام اندیکاتور ایچیموکو را نشنیده باشید! شاید در تصاویر دیگر تحلیلگران شکل ایچیموکو را دیده باشید و به نظرتان ایچیموکو بسیار پیچیده آمده باشد!

امروز در این پست از وبسایت ارزچی قصد داریم به شما بگوییم که ایچیموکو برخلاف ظاهر پیچیده‌ای که دارد بسیار قابل فهم است. و آشنایی با آن از آن چیزی که فکرش را میکنید ساده‌تر است.

در قدم اول تعریفی ساده از ایچیموکو قرار میدهیم سپس درباره جزئیات و نام بخشهای مختلف ایچیموکو صحبت میکنیم و در انتها نکاتی از این اندیکاتور به شما میگوییم تا در تحلیل‌های خود از آنها استفاده کنید.

تحلیل تکنیکال چیست و ایچیموکو چه ارتباطی با آن دارد؟

یکی از بهترین راه های پیش­بینی روند قیمتی برای سرمایه گذاری در بازارهای مالی نظیر رمزارزها، تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال به معنای استفاده ازاستراتژی‌ها و برخی اندیکاتورهایی است که با استفاده از آن ها، بتوان آینده قیمتی ارز موردنظر را پیش­بینی کرد. یکی از بهترین استراتژی‌هایی که این روزها از آن بسیار استفاده می­شود، استفاده از ابر ایچیموکو یا ichimoku cloud است که می تواند چراغ راهی برای تحلیلگران مبتدی باشد.

اندیکاتور ایچیموکو چیست؟

ایچیموکو یا ichimoku یکی از پرکاربردترین اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال است. اگر بخواهیم ایچیموکو را به زبان ساده تعریف کنیم اندیکاتوری است که با استفاده از آن می توان خطوط حمایت، مقاومت، جهت و قدرت روند را به آسانی مشخص کرد!

ایچیموکو به حدی کامل است که برخی از تحلیلگران حرفه­ای معتقدند این اندیکاتور به تنهایی می تواند نیازهای یک تریدر را برطرف کند.

خالق ابر ایچیموکو، هوسودا گوئیچی (Hosoda Goichi) است که در سال 1930 مفاهیم اولیه این اندیکاتور را بیان کرد.

در آن­زمان این اندیکاتور به دقت و کیفیت امروز نبود و باگذر زمان روز ­به ­روز به­ دقت وکیفیت ایچی­موکو افزوده شد.

هوسودا گوئیچی ارزچی خالق اندیکاتور ایچیموکو

بخشها و اجزای مختلف ایچیموکو

اندیکاتور ایچیموکو یا ابرکومو از پنج خط تشکیل شده است که به آن ها خطوط ایچیموکو گویند. در مجموع 5 خط مهم ایچیموکو داریم که با استفاده از برآیند آنها می توان پیش­بینی قیمتی انجام داد. این پنج خط عبارتند از:

  • تنکانسن
  • کیجونسن
  • چیکو اسپن
  • سنکو اسپن اِی
  • سنکو اسپن بی

در ادامه به توضیح یک به یک این موارد میپردازیم:

تنکانسن یا Conversion Line چیست؟

تنکانسن (Tenkan-Sen) که بسیاری از تحلیلگران خارجی به آن خط تبدیل (Conversion Line) هم میگویند، خطی است که میانگین بالاترین و پایین‌ترین قیمت در 9 دوره گذشته را مشخص می­کند. خط تنکانسن معیاری است برای بررسی قیمت فعلی با توجه به میانگین 9 دوره.

هوسودا گوئیچی در انتهای 39 سال بررسی خود برروی اندیکاتور ایچیموکو به این نتیجه رسید که بهترین معیار تعداد دوره قابل بررسی برای رسیدن به اطلاعات قابل اتکا، تنها 9 دوره است و با اینکه تنظیمات ایچیموکو در تریدینگ ویو قابل تغییر است اما بهتر است که با همان تنظیمات اولیه یعنی عدد 9 از آن استفاده کنیم. کاربرد تنکانسن برای معامله در بازه زمانی کوتاه مدت است.

خط تنکانسن یا کانورژن لاین
خط آبی رنگی که در تصویر درشت شده، خط تنکانسن یا Conversion Line است.

کیجونسن یا Base Line چیست؟

کیجونسن (Kijun-Sen) که بسیاری از تحلیلگران خارجی غیر ژاپنی به آن بیس لاین (Base Line) میگویند، خطی است که میانگین بالاترین و پایین‌­ترین قیمت در 26 دوره گذشته را نمایان می­کند. این خط معیاری قابل اتکا برای بررسی وضعیت قیمت است. کاربرد بیس لاین در ایچیموکو برای معامله در بازه زمانی میان مدت است.

خط کیجونسن یا بیس لاین
خط قرمز رنگی که در تصویر درشت شده، خط کیجونسن یا Base Line است.

چیکو اسپن چیست؟

چیکو اسپن (Chikou Span) که بسیاری از تحلیلگران غیرژاپنی به آن lagging span میگویند، معیاری است که قیمت امروز ارز را با قیمت 26 روز قبل مقایسه می­کند. کاربرد چیکو اسپن یه این صورت است که معامله گران از آن برای به دست آوردن خطوط حمایت و مقاومت استفاده می کنند.

خط چیکو اسپن یا لگینگ اسپن
خط سبز رنگی که در تصویر درشت شده، خط چیکو اسپن یا Lagging Span است.

ابرکومو چیست؟

ابرکومو یا Kumo cloud مهم­ترین بخش اندیکاتور ایچیموکو است! این بخش از ترکیب دو خط سنکو A و سنکو B به دست­ ­می­اید. به طور کلی به فضای خالی­‌ای که بین دو خط سنکو ای و سنکو بی وجود دارد، ابرکومو گفته ­می­شود.

سنکو A (که تحلیلگران غربی به آن Leading Span A میگویند) با ترکیب تنکانسن و کیجونسن به دست می­اید و سنکو B (که تحلیلگران غربی به آن Leading Span B میگویند) از میانگین بالاترین و پایین­ترین قیمت در 52 روز گذشته به دست­ می­اید.

شما با استفاده از ترکیب این دو و تنظیمات پیشفرض میتوانید پیشبینی خود را تا 26 دوره آینده انجام دهید.

خطوط سبز و قرمزی که در تصویر درشت شده‌اند مربوط به ابرکومو هستند. همانطور که میبینید در جایی که سنکو B بالاتر از سنکو A قرار گرفته رنگ ابر قرمز شده و در جایی که سنکو A بالاتر از سنکو B قرار گرفته، ابر به رنگ سبز درآمده.

مزایای اندیکاتور ایچیموکو چیست؟

ایچی موکو یکی از کامل­ ترین اندیکاتورهایی است که تا به امروزه مورد استفاده عموم قرار گرفته و بسیاری از معامله‌­گران تنها با استفاده از این اندیکاتور توانسته­‌اند به سود های بسیار عالی دست پیدا کنند­. دلیل این قضیه این است که با استفاده از این اندیکاتور، اطلاعات فراوانی به دست معامله گر می­رسد و تریدر با استفاده از آن­ها می­تواند تحلیلی درست و کامل را انجام داده و در نهایت win rate خود را بسیار افزایش دهد.

علاوه بر این با استفاده از اندیکاتور ایچیموکو، با اینکه این اندیکاتور فضای زیادی از نمودار ارز را اشغال می کند ولی معامله گر را از استفاده از دیگر اندیکاتورها بی نیاز می­کند که این نکته باعث کاهش خطر دریافت سیگنال متناقض می­شود.

شیوه استفاده از اندیکاتور ایچیموکو چیست؟

همانطور که گفته شد اندیکاتور ایچیموکو یکی از بهترین و کامل­ترین اندیکاتورهایی است که تا به امروز شناخته شده ­است. از این اندیکاتور برای شناسایی روند سهم، مشخص کردن حمایت و مقاومت ، شناسایی حد سود و حد ضرر و سیگنال خرید و فروش استفاده می­شود.

تا به اینجای مقاله درباره تعریف ایچیموکو و اجزای آن صحبت کردیم. با ما همراه باشید تا با نحوه استفاده از اندیکاتور ایچیموکو بیشتر آشنا شویم.

به دست آوردن حمایت و مقاومت با ایچیموکو

تنکانسن و کیجونسن خطوطی هستند که به دلیل اساس قیمتی، عموما نزدیک نمودار قیمت قرار دارند. نکته‌ای که وجود دارد این است که می توان از صاف شدن (یا فلت شدن) خطوط آن ها به عنوان خطوط حمایت یا مقاومت استفاده کرد!

نکته: باتوجه به اینکه کیجونسن بر اساس میانگین قیمتی 26 روز گذشته است، فلت شدن کیجونسن حمایت و مقاومت قابل اتکاتری نسبت به فلت شدن تنکانسن برای ارز می باشد.

همچنین می توان از فلت شدن سنکو بی هم به عنوان خطوط حمایت یا مقاومت استفاده کرد . اگر در نقطه ای از نمودار هم سنکو B و هم کیجونسن فلت شده باشند، خط حمایت یا مقاومت بسیار قوی‌ای به دست آمده است.

حمایت و مقاومت در ایچیموکو
همانطور که می بینید در نمودار بالا که مربوط به ارز ALGOUSDT می باشد، با  فلت­ شدن کیجونسن در نقاط یک و دو به عنوان مقاومت عمل کرده و پس از شکست در نقطه سه، در نقطه چهار به عنوان حمایت عمل کرده و پس از شکست در نقطه پنج، در نقطه شش به عنوان مقاومت و در نقطه هفت به عنوان حمایت عمل کرده است . برای درک بهتر تمامی خطوط غیر از کیجونسن حذف گردیده‌­اند.

شناسایی روند

تغییر روند عموما بر اساس نقطه کراس خطوط تنکانسن و کیجونسن می­باشد. اگر خط تنکانسن ،خط کیجونسن را از پایین به سمت بالا قطع کند، روند صعودی را شاهد خواهیم­بود و اگر کیجونسن، تنکانسن را از پایین به بالا قطع کند، روند نزولی را شاهد خواهیم بود.

روند در ایچیموکو
در تصویر بالا وقتی تنکانسن(خط آبی) از بالا کیجونسن(خط قرمز) را قطع می کند روند نزولی شده و وقتی تنکانسن از پایین کیجونسن را قطع کرده تغییر روند داریم و روند صعودی خواهد شد. بقیه خطوط برای ساده تر شدن تصویر حذف شده­اند.

سیگنال خرید و فروش با ایچیموکو

برای به دست آوردن سیگنال خرید و فروش باید از تنکانسن، کیجونسن و اندیکاتور ابر کومو استفاده کرد. زمانی که تنکانسن بالای کیجونسن قرار دارد و هر دو بالای ابرکومو قرار می­گیرند، سیگنال خرید و زمانی که کیجونسن بالای تنکانسن و هر دو زیر ابرکومو قرار دارند سیگنال فروش صادر می­شود.

سیگنال در ایچیموکو
در تصویر بالا زمانی که تنکانسن، کیجونسن را از پایین به بالا قطع کرده و بالای آن قرار­گرفته و هر­دو به بالای ابر کومو می روند روند صعودی آغاز شده( نقطه یک) و سیگنال خرید صادر می­شود و تا زمانی که این نکته برقرار است این روند حفظ می شود ولی زمانی که تنکانسن از بالا کیجونسن را قطع کرده و به پایین آن می رود(نقطه دو) روند تغییر کرده و زمان فروش است. همانطور که می­بینید پس از این برخورد روند نزولی شده و اگر در زمان مناسب از معامله خارج نشوید ممکن است علاوه بر از دست دادن کل سود، وارد ضرر هم شوید.

نکاتی درباره اندیکاتور ایچیموکو

  • اگر ابرکومو صعودی باشد، قدرت ابر در جهت افزایش قیمت و اگر ابرکومو نزولی باشد، قدرت ابر درجهت کاهش قیمت بیشتر است.
  • همگرایی ابرها نشان از قدرت بالای روند دارد.
  • اگر ابرکومو بالای نمودارقیمتی ارز باشد، مقاومتی قوی است و مانع رشد ارز می­شود ولی اگر ابرکومو زیر نمودارقیمتی ارز باشد، حامی رشد ­قیمتی ارز است.
  • فاصله زیاد بین کیجونسن و نمودار قیمتی، نشان از پر ریسک بودن قیمت ارز است و بهتر است از آن دوری کنید.
  • در معامله کردن با اندیکاتور ایچیموکو بهترین استراتژی خرید، خرید پله­‌ای است.

اندیکاتور ایچیموکو در Tradingview

 برای به دست آوردن ابر ایچیموکو در تریدینگ ­ویو کافی­ست نمودار قیمتی ارز موردنظر را باز کرده و بر روی Indicators کلیک کرده و در قسمت  Technical، بر روی Ichimoku Cloud  کلیک می کنیم تا  ابر ایچیموکو باز شود.

ایچیموکو در تریدینگ ویو

برای تغییر تنظیمات این اندیکاتور، بر روی علامت تنظیمات کلیک کرده تا تنظیمات کلی این اندیکاتور باز­شود و در­صورت نیاز تغییرات لازم را در این اندیکاتور ایجاد کنید. لازم به ذکر است که با توجه اینکه هوسودا گوئیچی بیش از 30 سال برای به دست آوردن این تحلیل زمانی ایچیموکو زمان گذاشته است، می توان با قدرت گفت بهترین تنظیمات اندیکاتور ایچیموکو، همان تنظیمات اولیه آن است اما می توان طبق استراتژی شخصی، تغییراتی را در آن ایجاد نمود.

جمع بندی؛

امروزه یکی از بهترین راه های کسب­ درآمد فعالیت در حوزه ارز دیجیتال است و به طبع موفقیت در این حوزه پر ریسک نیازمند به آموزش کافی است. یکی از اندیکاتورهایی که در این راه کمک فوق العاده ای را به معاملگران مبتدی می­کند، ابر ایچیموکو است که می توان با استفاده از این اندیکاتور که به تنهایی می تواند کار چند اندیکاتور را انجام دهد، ریسک معامله در بازار پر­ریسک ارز دیجیتال را کاهش داد، پس آموزش ایچیموکو یکی از واجبات فعالیت در حوزه ارزدیجیتال است.

در این مقاله سعی شد مفاهیم لازم برای شروع کار با ایچیموکو را تمام و کمال تشریح کنیم. اما صد در صد این اندیکاتور و سبک تحلیل نکات و ترفندهای مختص به خودش را دارد که سعی میکنیم در آینده درباره آنها صحبت کنیم.

اگر در رابطه با این اندیکاتور سوالی ذهن شما را مشغول کرده میتوانید در بخش دیدگاه ها از ما بپرسید.

1 دیدگاه دربارهٔ «ایچیموکو چیست؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا