شاخص ترس و طمع چیست

شاخص ترس و طمع چیست؟ نمودار لحظه‌ای ترس و طمع

شاخص ترس و طمع لحظه‌ای امروز: (عددی که در پایین میبینید روزانه آپدیت میشود)

Latest Crypto Fear & Greed Index

راهنمای شاخص ترس و طمع:

  • Extreme Fear: این عبارت بازه‌ی ۰ تا ۲۵ بوده و نشان دهنده‌ی وجود ترس شدید در بازار است. بعضی از تحلیلگران تکنیکال این موقیعت را مناسب برای ورود به بازار می دانند.
  • Fear: این عبارت نیز زمانی نشان داده می شود که عدد نمودار بین بازه‌ی ۲۵ تا ۵۰ بوده و بیانگر وجود ترس در بین سرمایه گذاران است.
  • Neutral: این عبارت متناظر عدد ۵۰ در نمودار می باشد و نشان دهنده‌ی برابر بودن میزان ترس و طمع در بازار است .
  • Greed: زمانی که نمودار اعداد بین ۵۰ تا ۷۵ را نشان دهند ، شاهد این عبارت خواهیم بود و به معنی طمع سرمایه گذاران برای سود بیشتر می باشد.
  • Extreme Greed: این آخرین وضعیت نمودار و مربوط به بازه‌ی ۷۵ تا ۱۰۰ می باشد که نشان دهنده‌ی طمع شدید کاربران است. تحلیلگران تکنیکال در مورد ورود به بازار در این مقطع هشدار می دهند زیرا بخاطر طمع کاربران و هجوم آن ها به بازار قیمت ها بیش از حد بالا رفته و هر لحظه امکان ریزش وجود دارد.

شاخص ترس و طمع بیت کوین fear and greed، یکی از فاکتورهای مهم در تحلیل بازار ارزهای دیجیتال است. تحلیل گران برای اینکه تصمیم بگیرند چه زمانی وارد بازار شوند و چه زمانی خارج شوند از این شاخص استفاده میکنند. در این مقاله درباره این شاخص مهم توضیح مفصلی ارائه میدهیم. برای توضیحات بیشتر درباره اصطلاحات رایج میتوانید به کانال تلگرام ما مراجعه کنید.

عرضه و تقاضا در بازار

قبل از اینکه به توضیح درباره ترس و طمع بپردازیم لازم است نگاهی به تعریف بازار داشته باشیم. در یک بازار عرضه و تقاضا مهمترین عامل تغییرات قیمت میباشد. زمانی که جنسی را میخواهیم یعنی تقاضا و زمانی که جنسی به ما ارائه میشود یعنی عرضه.

هرچقدر عرضه در بازار بیشتر شود قیمت کمتر و هرچقدر تقاضا برای جنسی بیشتر باشد قیمت بیشتر و بیشتر میشود.

حالا بازاری را تصور کنید که تعداد تقاضاها بیشتر میشود و قیمت بالا و بالاتر میرود. در این مواقع افراد به دنبال سود بیشتر جنسها را میخرند و برای سود بالاتر از مقداری که میخواهند جنس را نمیفروشند. و یا به اصطلاح طمع میکنند.

در چنین بازاری نوسان شدید است و افراد زیادی به دلیل طمع کردن، ضرر میکنند. اگر شما در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کرده باشید قطعا با چنین نوساناتی آشنایی دارید.

عرضه و تقاضا در ارزهای دیجیتال

شاخص ترس و طمع چیست؟

معامله‌گران قیمت را با خرید و وفروش کردن کنترل میکنند. هر معامله گری هم دارای احساسات است. پس میتوان نتیجه گرفت بازار با احساسات انسانها بالا پایین میشود. ترس و طمع از قویترین احساسات انسانی میباشد.

انسانها در هنگام ترسیدن اقدام به انجام کارهای عجیبی میکنند. شما هرچقدر که معامله‌گر حرفه‌ای باشید باز هم زمانی را به یاد دارید که بخاطر ترسیدن ارزی را سریع فروختید. شاخص ترس و طمع این احساس قدرتمند را بر مبنای عددی از0 تا 100 نمایش میدهد.

زمانی که بازار نزولی میشود احساس ترس و در زمانی که بازار صعودی میشود احساس طمع همه گیر میشود. در این مواقع فومو در بازار به وجود میاید. درباره فومو قبلا در مقاله فومو چیست؟ به صورت مفصل توضیح داده‌ایم.

بسیاری از معامله گران با استفاده از روشی به نام تحلیل احساسات حاکم در بازار تصمیم به خرید و فروش میکنند در این روش شاخص ترس و طمع یکی از فاکتورهای اصلی تصمیم گیری برای آنها میباشد.

برای اینکه شاخص ترس و طمع بیت کوین را درک کنیم لازم است ببینیم این شاخص چگونه اندازه گیری میشود.

نحوه محاسبه شاخص ترس و طمع

  • نوسانات بازار: این فاکتور مهمترین عامل در اندازه گیری شاخص ترس و طمع میباشد و 25 درصد از وزن این شاخص را شامل میشود. منطقی هم هست. در بازاری که ترس و طمع حاکم باشد انسانها تصمیمهای سریع و غیر عقلانی میگیرند. محاسبه آن به این صورت انجام میشود: اول نوسانات فعلی محسابه میشود و بعد میانگین کل نوسانات 30 روز و 90 روز اخیر حساب میشود. در آخر این دو مقدار با یکدیگر مقایسه میشوند. در صورتی که نوسان غیر عادی در بازار وجود داشته باشد با همین فرمول کاملا نمایان میشود.
  • حجم بازار یا volume: این فاکتور نیز فاکتور مهمی است و وزن 25 درصد دارد. زمانی که سرمایه زیادی به بازار وارد یا خارج میشود، حجم بازار آن را نشان میدهد. روش محاسبه به این ترتیب است که حجم فعلی با حجم 30 روز و 90 روز اخیر مقایسه میشود.
  • شبکه‌های اجتماعی: این فاکتور 15 در صد وزن دارد. طبیعی هم هست. زمانی که در بازاری فومو ایجاد میشود در رسانه‌هایی مانند توییتر مردم درباره آن صحبت میکنند، هشتگ میزنند و با یکدیگر بحث میکنند. تمام این عوامل به طور کامل مانیتور میشود و محاسبه میشود.
  • دامیننس و سلطه: این عامل بسیار مهمی است و در حال حاضر 10 درصد وزن شاخص ترس و طمع را شامل میشود و میزان سلطه ارز خاصی را بر روی کل مارکت ارزهای دیجیتال حساب میکند. در مقاله دامیننس چیست و روشهای دریافت سیگنال از آن به طور کامل درباره آن توضیح داده‌ایم.
  • ترند شدن: وقتی ارز خاصی در بین مردم معروف میشود و به اصطلاح ترند میشود، این داده در سایتهای موتور جستجو مانند google trends نشان داده خواهد شد. این عامل نیز وزن 10 درصدی دارد. برای مثال همین حالا میتوانید از این لینک میتوانید این داده را مشاهده کنید.
  • عامل دیگری هم با وزن 15 درصدی وجود دارد که به صورت نظرسنجی میان کاربران انجام میگیرد اما در حال حاضر این فاکتور استفاده نمیشود و وزن آن بین موارد دیگر پخش میشود.

4 دیدگاه دربارهٔ «شاخص ترس و طمع چیست؟ نمودار لحظه‌ای ترس و طمع»

  1. یه سوال داشتم یعنی هربار که شاخص ترس و طمع سبز شدِ باید بخریم هربارم که دیدیم قرمزِ بفروشیم؟؟

    1. نه این برداشت اشتباهی هست از مفهوم شاخص.
      ببینید تمام این شاخص ها و اعداد هرکدوم یک ابزار کمک حساب میشن برای تصمیم گیری نهایی.
      شما به هیچ وجه نباید از فقط یک شاخص برای تصمیم گیری نهایی استفاده میکنید چون در نهایت شکست میخورید.
      باید فاکتورها ابزارها و تکنیکهای مختلف رو کنار هم بذارید که شاخص ترس و طمع هم یکی از همیناست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا